fredag 23 maj 2008

Återfall!
Godkväll kamrater. Hoppas att det varit en bra dag, för våran del - tyvärr inte. Men först lite information omkring Nickis dåliga mage (blod i avföringen). Det verkar som om "blötläggningen" fungerar. Klart att magen och tarmarna får jobba en hel del då hon faktiskt lät bli att tugga maten förut. Bitarna är stora och säkert är det så att det blir en extra påfrestning för systemet speciellt eftersom hon får vatten samtidigt. Resultatet är, än så länge, att man inte kunnat konstatera något blod. Fast vi får säkert ägna en hel del tid åt tandvård istället. Hon har ganska lätt för att få tandsten, åtminstone om jag får beskriva det.

En dag i arbetets tecken. Har till och med, frivilligt, jobbat mer än vad jag skulle/borde. Visserligen tar man ledigt vid något annat tillfälle men för oss är det mycket nu med avslutning till veckan, och veckan därpå samt veckan därefter. Spännande verksamhet...

Tessan har återått till gamla synder. Vi gick en långpromenad och fullkomligt dränktes av liljekonvaljens dofter. Tog faktiskt kort av dessa underbara blommor men tyvärr kunde jag inte skicka iväg dom via mms eftersom de blev för stora (dvs mer än 300Kb). Tänkte faktiskt skicka bilden till någon som skulle uppskatta den. Efter ett besök på den lokala medlemsägda affären, i samband med stängning (22:00) var hon som förbytt. Till varje pris, skulle ungdomarna på cykel, "tas omhand" - detsamma gällde några bilar. Till råga på allt bar husse på en en matkasse. Vi kan säga så här, att Tessan fick en del vägledning i hur man ska uppföra sig i dylika situationer. Budskapet verkade gå hem och det var precis det vi avsåg. För första gången så fanns det ingen tendens till att dra i kopplet de sista 500 meterna hem, undrar varför? Sedan hade hon frispel när vi kom hem. Gissa hur snabbt man kan hoppa mellan möbler och runda soffbordet, garanterat inte mer än tre sekunder , "Uggla" släng dig i väggen. Påminde lite om den leken hon visade upp på Skutberget i tisdags med den skillnaden att hon bytt ut apporten mot ett tuggben.

Vi får se hur länge effekten består men jag uppskattade i alla fall då hon inte drog i kopplet.

Söktävlig i morgon. Innebär för vovvarna en hel del tid i bilen. Husse ska titta lite på appellhundarna innan det är dags för att figurera för lägre och högre hundarna. Kanske en stund att somna till på? Tänk att få ligga att och vara helt onyttig ända tills man blir funnen...

Ska också använda en del tid till att jobba med Tessan och allt stim och stoj som hör tävlingen till. Är övertygad om att det är väl använd tid.

Verkade inte bli någon träning i sökskogen tyvärr. Men jag hoppas fortfarande att det finns möjlighet. Hoppet lever!

Ska bli roligt att få se hur hundarna, på tävlingen, löser sina uppgifter! Du har väl haft lite mys idag (med hunden)?

Inga kommentarer: