tisdag 3 juni 2008

Nu är det gjort!
Årets första bad för mig. Och som det kändes så kan det gott vara det sista också. Nu kan det få gå mot mer vinterlika förhållanden. Med lite tur kan vi ha den första snön här om sisådär en 3-4 månader. Börjar bli dags att ta itu med denna typ av träning också. Egentligen vore det bra om vi gick in i en svalare period men tittade just på en 10-dagars prognos och det verkar fortsätta med strålande som och styva 25 grader. Fast, det finns säkert någon som gillar det också...

Jag tackar för vitamininjektionen angående träningen och se - kommer man att få göra, bara vi landat träningen på enskild individ. Gårdagens konstaterande var baserat på att plocka det bästa från var och en alltså inget som var färdigt för en ny ståpäls-upplevelse, ännu. Vad det gäller seriöst så kan vi behöva definiera vad det betyder. Kanhända det är lite som koncentration och fokus - vad vet jag...

Idag har jag jobbat vidare på att påverka Tessan att lägga större vikt på att göra rätt saker. Vill få bort snurriga sättanden, ständiga påhopp (du kan nog räkna ut vad som avses) och att bara göra en sak i taget. Men vad fasen, det är ju en tjej så om hundarna är som människor, så ska hon kunna göra flera saker samtidigt. Detta får man höra dagligen men, flera tjejer har berättat för mig att de inte fixar det utan det är bara lur. Luras de tvåbenta tjejerna?


Tessan var med vid badet idag och om tekniken är med oss så kan man se en video om detta här någonstans. Hon var i extas när vi skulle ned till badet och har lyckats med att ge husse en besvärande rygg. När jag nu ändå är igång med gnället så är det lika bra att nämna att axeln idag är åt fanders, att benen är perforerade efter myrorna i sökrutan, att myggbetten kliar, att en förkylning är under upptågande och att man dras med något okänt virus som man inte kan vaccinera sig mot. Nog om det, annars är det jättebra, ja till och med oförskämt bra!

Tycker att det går framåt med träningen. Allt oftare snabba och korrekta sättanden (utgångsställning). Längre och längre tid med intresse för husse eller om det är för något godis, vad tror du? Lägger sig även bra på avstånd upp till 20 meter. Ska bara försöka få henne att bli kvar i denna ställning också, vilket inte är det allra lättaste då livet leker.

Funderar på om Tessan tänkt sig att synka sitt första löp med Nicki's nästa. Det borde i så fall bli i juli då det är 8 månader sen sist, Tessan blir då 10 månader. Jodå, Nicki kör med detta intervall, rätt ok tycker jag och inte heller ett hinder i draget även om det kan se förskräckligt ut i snön ibland. Återkommer till det hormonella lite längre fram i tiden.

Kvällspromenad. Mötte en kattusling men det var mest bara litte raggresning. Tokig schäfer som alltid ska mota bort oss. Detta vet Tessan cirka 150 meter innan vi är där oavsett från vilket håll vi kommer. Tur att inte båda hundarna var med, då är det riktig cirkus. Ett par punkare tilldrog sig visst intresse men vadå - jag tycker också de sticker ut och det blir säkert folk av de också. Sedan var det en ny schäfer som låg mitt i vägen som vi var tvungna att gå runt, även detta fungerade. Väntar på den dagen, som kanske aldrig kommer, när man bara behöver prata med Tessan så är det klart.

Dags att prova att sova. Känner att värktabletterna börjar ta och då är det lika bra att försöka sova på studs.

I morgon blir det en lång dag på jobbet. Fattar inte varför vissa saker inte går att ta tag i förrän det brinner i knutarna. Har tänkt att ta tag i läggandet tillsammans med Tessan i morgon kväll. Håller säkert på tills vi fixar åtminstone 15 sekunder...

Rosor till de som förtjänar det och glöm inte att klappa hundarna!

Det är svårt att vara arg om man är glad!

Inga kommentarer: