lördag 7 juni 2008

Campare i 30 grader!
Missade att jag själv var ute och sprang i går 11 km, ingen vidare tid men har haft en liten förkylning som inte riktigt vill släppa. Som du säker har märkt så blev det ånyo en dag som inte blev redovisad på studs. Anledningen är att vi idkat campingliv. Vi tar det från början.

Fredag:
Det skulle bli sökträning under lördagen i Säffle. Om man då campar på Duse udde är man faktiskt redan på plats. Så vi styrde kosan dit vi också. Det fick bli en svartcamping och vi tackar Ann-Marie och Tomas för att det det gick bra att låna lite utrymme för det lilla tältet. Vill också passa på att tacka för, snapsen, bord och bestick, vattenkokning, whiskey och ett trevligt sällskap och alla konstiga diskussioner. Vad gjorde då vi, jo - hundarna bodde i bilen, gick på två promenader varav en längre och innehöll klippvandring (väldigt fint ställe Duse udde) och bryggvandring. Husse var social och tog en pilsner. Sedan var det dags för att sova i tält för första gången. En hel del snurr på Tessan men till slut lade hon sig viket Nicki gjorde direkt men så har hon varit med om detta tidigare. 3 timmar senare fick det bli bilen igen och husse lyckades, därefter, somna om!!! Så idag har det varit mest miljöträning.

Lördag:
Ny vandring bland klipporna och på bryggorna. En båt drog upp lite vågor vilket var lite spännande. Sedan var det dags för sökskogen. För dagen var det 11 hundar som skulle tränas så det fick bli 2 grupper. Vårt mål med dagen var att se om vi kunde få Tessan att ta föremål hos fig. och ta med detta tillbaka. Det fungerade kanonbra även om själva avlämnandet lämnade en del övrigt att önska. Som vanligt fungerade påviset perfekt även om vi strulade till det i flera minuter innan vi kunde koppla upp och visa på. Tessan var ute på vift i rutan under en lång tid och vad hon gjorde är osäker och inte kom hon då jag ropade heller - men hon löste det hon skulle, kul! Tyckte det fungerade bra i vår grupp även om vissa tekniska problem inträffade. Har lagt ett bud på den norska varianten så vi får se om det blir ett köp eller? I den andra gruppen var det tydligen mer strul med både det ena och andra, tråkigt. Lider med BJ och blindmarkeringen men, vi får hjälpas åt och fundera, så ska vi säkert komma på en lösning.

Sedan blev det fika och analys. Till andra passet var det 6 ekipage kvar som var intresserade. Vi gick tillbaka till föregående nivå dvs. med godis hos figuranten. Det där med föremål lär vi träna på hemmaplan. Fig 1 fungerade bra även om en viss försiktighet fanns. Fig 2 lite mer problematiskt men jag var tyst och hon fick lösa detta själv, och det gjorde hon även om det tog en del tid. Tyckte faktiskt att hon var piggare under andra passet totalt sett men vem vet hur mycket hon hann att springa under färsta passet då jag inte vet vart hon blev av.

Sammanfattning:
Tessan uppnådde målen för dagen med råge. Hon är lite försiktig med nya figgar men det brukar ordna sig bara hon får lite tid, och det får hon.Vi har att jobba med:
  • Att komma in med föremål till mig
  • Att komma när jag kallar in
Annars är det bara bra. Hon löser arbetet självständigt och på ett förtroendeingivande sätt. Tänk om hon hade en riktig förare också ;-()

Nya miljöer och prövningar var säkert det som var mest jobbigt denna helg. Hon har legat pladask sedan vi kom hem med undantag för en långpromenad på kvällen.

Aldrig vatten på stigen, i bilen kan det vara okey! Tramsa inte

På hemväg inhandlades 2 stycken solskydd att sätta över bilens fönster. Inköpt på Biltema á 29.90 :-/styck.

Ska nu förbereda mig inför morgondagen. Beskrivare för 8 stycken hundar på Forshaga.

Det blir bilder i morgon.

Nu går det otroligt bra, kan det bero på inställningen och på alla pussarna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rullen stannar på obestämd tid... Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, eller?
Flexi är absout fina grejjer, särskilt i snårskog!

Anonym sa...

Ja du, jag tror att Tessan skulle uppskatta vatten på stigen lika mycket som du uppskattar te och rågknäcke med räkost efter söket eller är det också trams.