torsdag 19 juni 2008

Dan innan dan
är det inte men om några minuter är det i alla fall midsommar. Är precis hemkommen efter en lååååång kvällstur med Tessan. Har blivit en hel del träning idag dels på Bergvik (vilket är ett ypperligt ställe att miljöträna på) dels under den sena promenaden. Om vi börjar med delen vid Bergvik så var, och är, syftet att kunna fungera, dvs. typ 10 sekunders linförighet, i en miljö med mycket störning. Tycker det är kanonroligt när man ser hur väl vår relation byggs upp och tar över - över allt som händer runt omkring. Samma sak gäller promenaden och även om det är lugnare så blir varje störning (exempelvis en bil) så mycket tydligare här gentemot en komplexare miljö såsom Bergvik. Betyg, nej inte för detta då det inte är något specifikt utan snarast är att betrakta som vardagslydnad.

Fällorna är nu gillrade och vi får se om det blir något napp under natten. Kan man skriva napp då det gäller jakt och inte fiske? På tal om jaktbart vilt så stod Tessan och jag och studerade den flygande varianten under säkert 15 minuter. Har provat att ta kort på den men är för trött just nu för att lägga in korten här. De kanske kommer i morgon om det blev något som fastnade. Dessutom har jag provat att ta kort på paddor som tydligen vaknat till liv nu när regnet kommit.

Nästa veckoslut blir det sökkurs fredag till söndag på hemmaplan som det ser ut just nu. Tydligen är det någon storfräsare (inte stor-fräs=Nicki) som kommer och sprider lite ljus över sökarbetet. Detta ska bli spännande och jag ser fram emot att få ta del av denna kunskap. Kommer att försöka delge här i bloggen dels vad Tessan och jag håller på med dels mer allmänna delar som kan vara viktiga att beakta.

Nu är det midsommar om än lite tidigt. Vill i alla fall ta tillfället i akt och tillönska alla våra vänner och ovänner samt dom som inte känner sig bekväma med denna gruppering en riktigt trevlig midsommar. Gör nu inget som jag själv inte skulle göra...

Bara gör det (le alltså) och ge hunden lite extra träning på förmiddagen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha en trevlig midsommar!