tisdag 1 juli 2008


Tjyvträning
idag igen. Roligt ord det där, tjyvträning. Handlar faktiskt mer om att vara lite systematiskt i sin iver att lära sina hundar det man önskar på sin resa mot de mål man mer eller mindre uttalat strävar mot. För dagen var det fyra ekipage och en gammal tant (hund) som tränade tillsammans. Det var allt från vanliga kontaktövningar, inkallningar, budföringar och lite olika versioner av sök. Själv genomförde mitt lilla "magsår" ett suveränt tomslag - vilket jag kan vara nöjd med. Fast syftet var att skoja med figuranten men det är en liten hemlis. Även den första budföringen räknas på pluskontot. Så det slutade med att hon fick mat idag också...

De andra ekipagen fungerade också väldigt bra framförallt då det gällde deras sökarbete. Wendy kommer nog att fortsätta träna på typ gärde. Jamie gjorde vi en specialare för som han köpte och Jappe, eller var det Jeppe, snöt lösrullen direkt.

Vill passa på att tacka för hjälpen idag, det är väldigt svårt att kunna fixa dessa övningar på egen hand. Ja, egentligen går det ju inte ens. Ett litet extra tack till Ann-Marie för tilltugget till fikat. För fika var det som vanligt. Undrar hur mycket tid man lägger på detta otyg? Men gott och trevligt är det.

Har investerat i nya byxor idag. Slet ut ett par under helgens aktiviteter. Hm, någon som väntar på info om detta? Hoppas kunna få till det i morgon men det verkar vara lite svårt. Beror nog på att det inte riktigt gick som jag önskat men det är bra erfarenhet och lärdom det också. Har hört från fler håll idag att intresse finns för helgläger. Vem tar tag i det och vart ska man hålla till då? Idéer och förslag samt initiativtagare sökes (det var en liten poäng just här) med ljus och lykta.

Blir till att sova en stund. En oplanerad onsdag står för dörren. Jobb på fm och löpning på em. Vad bra livet kan va, va? Var något jag tänkte skriva till i slutet men tyvärr föll det bort - så då var det kanske inte viktigt? Jo just det, lycka till i ringen. Själv åkte jag på att reka spår, att det ska vara så svårt att säga NEJ!

Bilderna föreställer 3 hundägare och några hundar.

Ha det gott - igelkott, i vilket program säger programledaren så? Svarar du rätt har du möjlighet att erhålla ära och berömmelse här på nätet...

Hunden behöver också kramar, passa dessutom på att le en smula!

Inga kommentarer: