onsdag 19 november 2008

Sjunde himlen?

Godkväll kära läsare eller kanske godmorgon när ni läser detta. Det skulle vara lite bilder med idag men då mobilen har slut på kraft så kommer dom en annan dag.

Vilken dag... Den började med kyla och frusna ytor. Ja till och med vattnet från igår hade fått en liten skorpa på sig. Sedan blev det snö fram på dagen och inte blev det sämre sedan. Det är nästan så man får en släng av Gundes "ståpäls".

Lång morgonpromenad på cirka 75 minuter. Perfekt början på en bra dag. Efter frukost för oss tre tillsammans med betaltidning och det fria alternativet var det dags för dagens aktiviteter. Måste bara be att få rekommendera denna länk först, den är mycket läsvärd. Vart befinner du dig?

Återbesök på samma ställe som igår. Allt gick på samma sätt som igår fast, bra mycket bättre. Framtidstro, jajemen. Nu blir det inte att dränka sorgerna - utan att fira att vi nått nästa nivå. Heja Tessan!

Kylskåpet och en del andra skåp var lite tomma så det blev en kombinerad tur till den lokale (gigantiske) handlaren och därefter vidare färd mot skogen för att springa. Själv var jag tung i kroppen idag men den berodde nog på den där timmen jag gjorde på motionscykeln igår? Och vad var det bästa av allt, jo det snöade! Hundarna tuffade i god fart på men Tessan var inte mycket till hjälp. Nicki däremot gör sitt jobb i ur och skur så att säga. Måste faktiskt lyfta fram "tanten" också. Hon är jätteduktig och helt underbart lätt att jobba med. Till och med i lydnad och lek. Det var inte bara Tessan som ett lekpass idag, även Nicki fick en beskärd del av kakan. Roade mig med att skicka henne till en punkt på planen. Lite trevande först men sedan gick det kanon.

Sedan fick de 4-benta lite ledigt medans jag var till en annan is-lada än den igår och åkte skridskor med lillhusse. Hoppas att han håller i, han är redan i klass med grabbarna som är ett par år äldre...

Var dessutom tvungen att flytta på husvagnen för den höll på att ätas upp av de underjordiska. 20 minuter, hälften av lamellerna och en decimeter i sidled löste, kanske, problemet. Å sedan till mor och far för att fixa deras e-post. Nu kör dom också bredband, roligt.

Väl hemma kom jag på att ingen hundmat var i ordning. Lätt fixat men det tar någon timme innan de fick den vilket fylldes med lite mer träning för de håriga sakerna. Efter mat så har jag inte sett till dom, undrar varför?

Avslutade dagen med att spela så det kan låta tillsammans med de stora. En väldig spridning på frågorna, allt från E. Taube (hur många gånger som helst) till Britney S. Passade alltså både min ålder, fast mamma hade det passat änne bättre, till barnen. Skoj var det.

Torsdag i morgon och på agendan står det att bilen ska till verkstaden. Höger framdörr har gått i baklås och det är lite bekymmersamt. Det blir med andra ord extra mycket promenerade i morgon. Ska låta Tessan vila, hon är loj och trött för tillfället men hon har faktiskt försökt att våldta en halvt skräckslagen hane som vi träffade på. Tror inte att hans manlighet hämtat sig ännu... Tror att han tänkte (ja jag vet, hundar tänker inte) -Är det så här det ska gå till, är jag lite osäker på om jag vill vara med?

Hopp i bingen är det som gäller nu. Hoppas på många inlägg och inte bara läsare som tassar omkring på tå. Kan faktiskt berätta för er att jag kan se både det ena och det andra. Man är långt ifrån okänd eller anonym på nätet. Era Ip-nummer, webbläsare - och du som använder Explorer 6, uppgradera, operativsystem, vilken internetleverantör du har och en massa annat smått och gått. Till och med på vilken site du besökt tidigare samt från vilken stad/ort du surfar ifrån. Har du aldrig funderat över varför varför du åker på en massa riktad annonsering? T.ex om singlar i ditt närområde. Åh, ursäkta det var inte meningen att skrämma upp dig men så här är det...

Å så är ni snälla mot dom som inte har en egen talan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dags att återkomma till jorden nu, det var ett tag sen det kom något nytt här !!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Jasså, jaha, säger du det?!

Har antagit ungefär samma uppdateringsíntervall som verkar vara brukligt i denna typen av delgivanden.

Kan upplysa om att det är långt mellan jorden och sjunde h. 4-h är något helt annat, typ 30 minuter bort bara. Och frågan om man alls vill komma tillbaka...

Men men, man måste kanske tvätta i morgon och då ska jag passa på att skriva lite i väntan på mangeln ska bli varm - eller hur den nu fungerar!