onsdag 5 november 2008

På tal om fart

så är jag precis hemkommen från Filmstaden efter att spanat in senaste Bond tillsammans med mina stora. Filmen är sevärd om du gillar fart och fart eller fart. Tråden finns men man hinner inte med och jag är ett stort fan av när det går undan. Det kanske är branschens nya sätt att få fler att titta på film? Gör man handlingen så snabb måste man se filmen igen vilket ger dubbla intäkter - fyndigt värre eller utstuderat måhända.

Har släppt hundarna på hemmaklubben idag. Det är inget som händer allt för ofta men ibland så. Det slutade med att Nicki visade, oerhört tydligt, för Tessan vad hemskt liten hon egentligen är. Hon körde över henne gång på gång på gång. Och, när man trodde det var över tryckte hon till igen. Allt slutade med att Tessan lommade ivåg med svansen mellan benen, raggen stående över hela nacken och med ett brutet självförtroende. Fast det varade bara i 2 minuter...

Funderar lite smått på att börja köra rapport. Väldigt roligt faktiskt och inte lika tidskrävande som sök. Dessutom behöver man bara vara två och med tanke på den minskande skaran av "bitna" i sökgruppen och de svårigheter vi har haft att "få till det" den senaste tiden så... Tror inte det håller över tiden om det bara är en 3 eller 4 stycken som kan. Kanske bättre att köra mer sällan och att vi är fler som kan - än att köra ofta och att bara få kan? Fast det är kanske bara tillfälligt även om jag ser en lågkonjuktur även här. Det är väl den där "marknaden" som ställer till det, eller vad kan det vara annars, Obama kanske?

Därför kommer det ett förslag nu, man kan ju inte bara oja sig över saker och ting. Från ord till handling med andra ord. Samma dag varje gång (lördag), kontinuitet (varje eller varannan vecka), samma tidpunkt varje gång (09.00), upprätta ett schema så att var och en tar ansvar för att det är en ny ruta tillgänglig den dag som man är ansvarig. Vi har kanske tagit för givet att det är någon annan som ska fixa och dona? Vet inte om det skulle bli bättre egentligen men vi kan väl hjälpas åt att tänka till lite, risken är väl annars stor för att det blir för få kvar för att erhålla dynamik och utveckling.

Nu blir det en stor tekopp innan det är dags att knoppa in. Ska bara kolla hur vad marknaden ställt till idag. Känner på mig att det varit en bra utveckling på den rysska och östeuropeiska marknaderna...

Ja, nu ler jag för så var det - upp dryga 6%, tack för det!

Krama de med 42, tänder!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rapport är säkert en himla kul gren, men tanken att ge upp söket känns främmande för mig/oss. Visst är det tidskrävande med sök men så jäv.. roligt vi har. Synd att du tänker rapport, då decimeras gruppen ytterliga...........
Organisera en träff så kan vi diskutera dina förslag.

Anonym sa...

Tillfällig svacka - inget att oroa sig för. Men visst är rapport kul och tar säkert mindre tid....

Anonym sa...

Ett klarläggande, vi har inte tänkt gett upp söket men, hur får vi det att funka över tiden. Jag vet och förstår, eftersom jag sitter i samma sits, att man måste prioritera. Och man kan inte tycka att någon annan prioriterar felaktigt, eller hur? Att byta dagar eller tider, som vi gjort den senaste tiden, verkar ju bara ställa till det än värre!

Men oavsett allas önskan om att få träna sök så måste vi ju träffas för att kunna göra det. Det ligger mycket i det som maria säger om en "tillfällig svacka" med kurser, utbildningar, resor, julbord och vad annat det nu är som var och en vill eller måste prioritera av skäl som är viktiga för dom. Och vad kommer inte att dyka upp runt hörnet?

Då inställer sig nästa fråga. När, och/eller hur, skulle vi kunna träffas, så många som möjligt, för att kunna diskutera så att vi kommer vidare?

Dessutom behöver ju inte det ena utesluta det andra...

Jag känner för egen del att det är svårt att få till det. Flera veckor går bort och fler kommer det säkert att bli. Inte förra, inte denna och inte helgen därpå heller. Man blir lite missmodig för det är ju som björnis säger "så jäv.. roligt vi har".