tisdag 29 september 2009

Hösten är här!

Och den kom med dunder och brak igår kväll. Blev lätt förvånad när gårdagskvällens kallfront kom med åska och med hagelstorm. En stor förändring från det som man kunde uppleva under helgen.

För det första fanns det mängder med rönnbär i vartenda träd man tittade på. Enligt bondepraktikan skulle stora mängder av bär innebära en vargavinter. Om detta skulle stämma kan vi vänta oss en riktigt trevlig tid framöver. Fast, inte stämmer det. Mängden med rönnbär står bara i relation till om växtsäsongen varit gynnsam eller ej, inget annat.

För det andra så blir man lite häpen när det går att finna smultronblom sista helgen i september. Alltså, hur vanligt är det? Intressant att växten ifråga tar chansen att sprida sina gener...

För det tredje så fanns det fler spännande tecken som gick att finna i naturen. Vitsippor är en rar liten växt som blommar på våren. Märkligt nog tog även denna växt tillfället i akt att försöka sig på en ny vår. Även om det är lite udda så är det ändå lite roligt att få ta del av detta.

Åter till nuet. Fick skrapa rutan idag. Det var inte roligt men en del som man inte kan byta bort. Attans vad det satt men efter en stunds ihärdigt skrapande var det möjligt att kunna åka iväg. Tempen höll sig under nollan under resan vilket också var viktigt att föreviga.

Resten är inget att skriva om!

Tjofjöljt!

1 kommentar:

Tomas sa...

Gött med höst! Bara man slapp skrapa rutan. Men tack och lov finns det ju sidorutor genom vilka man kan se bekanta... Om rönnbärsprognosen skulle stämma - satsar ni på drag i vinter eller ska det sökas i snön också?