söndag 13 september 2009

På börsen är det uppåt!

Det är mer än vad man kan säga med lyckandeprocenten i dagens sökträning. Idag var det bestämt att Tessan inte skulle ha några figgar alls, åtminstone inte till att börja med. Då kan ju inget gå fel, eller hur? Jodå, då kan man ju passa på och blinda för gamla legor t.ex. Fast om man ska leta rätt och inte bara fel, kan man ju lyfta fram att snuttetuben funkar bra ihop med visselsignal. Bra fart var det på henne i början också. Hon tröttnade i kolan och då blev det risig fart också. Hm, kanske blev det några skick för mycket utan att lyckas? Vadå lyckas, om det inte finns någon figge ute - vad är då att lyckas. Vi är nog några som måste tänka om en smula. Kan man belöna letandet utan att hunden kommer med rulle? Det är verkligen något att fundera över.

Tror att Tessan försökte lösa detta med att ta rullen. Har vi återigen gått på tok för långsamt och försiktigt fram? Hon gjorde dessutom en annan variant idag. Kom tillbaka med rulle och jag visste ju att hon varit i rätt område, så att säga. Väldigt tamt ut, för att vara Tessan, men till en figge kom vi som inte sett röken av hund... Håhåjaja, vad är det för fel med spår?

Nu var det inte bara Tessan som det strulade för. Gruppen (4 hundar för dagen) enades om att nu kan det (kollektivt) inte bli sämre. Därför blir det hårdträning nästa helg. Däremot var det gott om trattisar och det blev en fullsmockad bajspåse att tillreda till kvällen. Inte helt fel kan jag lova.

Vad gör man när specialmomentet inte funkar. Bryter ihop och åker hem? Nähä du, då tar man sjumilakliv mot närmaste appellplan. Och - är det sant, där funkar det mesta... Bra linförighet, behövde bara säga till ett par gånger sedan var positionen nästintill utmärkt. Framförgående går nu riktigt bra och hon glider fint ut till rätt avstång men har lite svårt att hålla mittlinje eftersom hon vill ha 100%-ig kontakt med husse. Vad händer om man vrider huvudet bakåt om man går framåt? Jo, man viker av åt det hål man vrider huvudet åt. Å sen vrider vi åt andra hållet...ja du förstår vad som händer. Platsläggande är snabbt och bra även med framdelen numer. Vi hade en liten diskussion om detta och vi kom överens om hur momentet skulle genomföras. Inkallning är hennes paradgren även om avslutningen kan bli lite för mycket. Hopp funkar 7 gånger av 10 och det är lite islag som stökar mest, hoppar det gör hon. Gäller bara att man tar bort bitstockar och annat som är lovliga byten. Avslutningsvis apporteringen som hon gör bra fast med lite dåligt tempo in. Detta ska vi prata om i morgon.

När vi har den diskussionen om tempo ska vi också ta upp momentet platsliggning som det har börjat gå troll i. Vad är det som gör att man bara INTE kan ligga still och kvar?

Undrar om allt detta som hände idag var en enda lyckträff? Kanske har hon läst bloggen senaste veckorna och försökte bjuda till lite efter allt husses gnäll om både det ena och andra. På tisdag blir hon 2 och kanske, kanske börjar hon mogna till slut. Hon är nog i många avseenden en av de senaste hundarna jag haft om man pratar om just - mognad.

Just i detta måste jag läsa en bit för henne ur regelboken - igen. Återigen skulle hon ha all uppmärksamhet. Ingen av oss i rummet tyckte att hon höll sig enligt de anvisningar hon fått. Den som råkar mest ut för tillfället är Nicki.

Nicki har också fått träna idag. Det var lillhusse som tränade på att slänga saker åt henne. Detta var en lek som hon tyckte mycket om, så mycket att blodvite uppstod. Fast det var hennes eget så hon slipper att springa på bolaget och införskaffa flytande plåster. Saken var nämligen den att hon blev lite väl het och bet sig själv i tungan.

Nä du, nu får det fasen räcka. Måste lägga lite tid att reflektera över en del annat också. Kasnske ska man se framåt med tillförsikt och snällt fråga om man kan efteranmäla?

Nu är det mat!

Inga kommentarer: