måndag 29 juni 2009

Allt är perfekt

fast poängen kunde blivit lite bättre. Då var det gjort då, vår debut i lkl 1. Första egna tävlandet på en 4.5 år om man inte räknar med dragSM förstås. Är faktisk riktigt nöjd med Tessan men får ta på mig lite själv också. Det är inte bara att rusa in och köra. Vi provade varianten att ligga och slappa i skuggan tills det nästan var vår tur. Så här i efterhand kan man ju tycka att det var fel variant. Vet ju om att hon är lite slarvig med linförigheten när vi börjar. Det kan man lösa genom att gå lite innan med henne fast jag hade ett större fokus på den kommande tandvisningen. Hon kan ju vara lite kinkig ibland...

Det är 3 moment i lkl 1 som innehåller linförighet eller fritt följ. Dessa tre blev de som tyvärr inte premierades så mycket. Har man inte hunden riktigt rätt vid sidan får man en hel del felaktiga utföranden vilket beivras av tjänstgörande domare. Därför kommer det att bli en hel del med extra träning i linförighet och i transporter inför läggande och ställande. Lite drogs också på avslutningsslarv => men det bjuder jag på. Ryktet säger att "spektaklet" kommer att synas på webben om ett tag. Bättre analysinstrument får man väl leta efter?

Ska försöka efteranmäla mig nu när vi ändå är igång! Vore väl attans om sprintern ska få vara i en annan klass än oss. Visslingar och hurrarop till både honom och henne, hurra-hurra-hurra!

Har även badat med hund och det är något som 2 av 3 gillar i värmen. Man kan riktigt se hur de njuter av att susa omkring i vattnet, norpa åt sig ett näckrosblad eller ett vasstrå. Konstigt nog är kameran alltid på något annat ställe så några bilder bidde inte på det.

Sök igår. Gick inget vidare eftersom hon tröttnade, tog rullen i gamla legor och lite till. Värmen tog ut sin rätt fast i det stora hela blev det ett bra träningspass ändå . Man är väl flexibel? Har precis avslutat en bok om personligt entrepenörskap och i den trycker man på den viktigaste framgångsfaktorn - nämligen flexibilitet.

Att Tessan är en amöba är det väl få som känner till, än? Men att välja att ligga i sängen och tokhässja istället för att gå ner på golvet övergår väl allt annat va? Slutade med att jag fick klappa (läs hålla) henne ett par timmar på golvet...

Långpromenaden har torkat ut i sommarvärmen. Ungefär som när man tvättar ull i 90 grader - det krymper, rejält. Den är nu bara cirka 1 km och efteråt dricks det sammanlagt ungefär en liter. Uj-uj-uj!

Här var det faktiskt mening,
att det skulle bli en vers,
ork och ord i förening,
är nu en stor stor pärs,
bättre då att dricka en kall bärs?

eller vatten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis själv. Tyckte Tessan skötte sig "gör"bra.Klart att ni kommer ikapp. Det tar tid att träna in klass II trots att det är en "sprinter".

Kråkan sa...

Grattis till debuten! Nu vet du ju vad som behöver fixas till så grejjar ni det snart! Inte så mkt plats i kameran men några sekvenser kom med... Husets filmtekniker har inte haft tid(ork i värmen?) att klippa och publicera än - men det kommer så småningom...