söndag 24 augusti 2008

Igår slogs vi - idag samarbetade vi!

10++
är dagens betyg för det vi tillsammans klarade av. Men troligen räcker det bara till en paket riskakor och en tub räkost...

Vi började som vanligt med att valla av, både Tessan och Nicki var med på detta. Lånade ut Tessan till M.A och hon såg, faktiskt, lite tagen ut efteråt!. Det var tätt med folk i skogen. Efter att ha räknat några gånger blev de 3 tappra kämparna 6 och sedan 9. Och det vet ju alla som håller på sök att nio är för många, sex är något helt annat - så det var tydligen bara 3.

Sedan skulle Tessan (namnet är åter idag men igår var det hunddj****) tränas på att vara lös och inte springa vind för våg. Därför började vi med att själva, på skynket påsatt ifall att..., gå stigen fram och tillbaka. Där träffade vi på en liten sak (bilden) som skulle kunna fungera som lösrulle kanske? Hur som helst så fungerar Lithells alldeles utmärkt, hon lyssnade på husse eller om det var på Lithells? Därefter var det dags för att jobba. En fig på varje sida och jag tänkte skicka höger men Tessan visade vänster så jag köpte detta val. Klockrent, till och med rulle in på stigen, perfekt påvis och belöning (ja, Lithells igen) till liggande hund. Sedan tog vi med oss fig tillbaka till stigen och, Tessan var lös utan att dra...

Andra skicket var något tveksamt först men sedan blev det kanon. Då hon markerat tog hon en tokig väg (genaste naturligtvis) tillbaka. Hon trillade ned i bäcken men släppte inte rullen. Bra påvis igen och sedvanlig avslut. Även här tog vi fig med tillbaka.

Tredje skicket likdant som första , fjärde lika som andra men här provade jag en mer flygande start. Satt Tessan på stigen och under kommando, kallade på henne och visade henne ut. Tror du det funkade? Javisst!

Och på samma sätt genomfördes femte och sjätte skicket. Det anda som hände var att jag tappade komradion. Tur att man kan köra Call... och att man har lite hörsel kvar.

Sammanfattning
Lös hund hela tiden som kunde styras. Bra och djupa skick samt perfekta påvisningar. Det enda att ta med sig är att inte prata med henne förrän hon är tillbaka på stigen, i annat fall släpper hon rullen.

Sedan var det dags för en BC, ja alternativet till BC alltså. Han gick bra. Betyg 10.

Sedan kom Tia som borde haft tio men matte var hård så 1,5 poäng försvann på att tia ville till mig. Var visst lite olydnad som drog ned. Matte fick inte stopp på vovven men vovven löste sin uppgift. Hmm, svårt att betygsätta. Vi hade faktiskt en sådan på tävlingen. Denna klippte en fig 200 meter ut. Har hunden gjort fel eller rätt? Betygsneddrag för ogenomsökt och för olydnad men, gjorde hunden rätt eller fel?

Därefter var det Wendy. Jättebra första skicket men sen blev det lite dålig attityd till självständigt arbete. Betyg 0 tyckte matte men det borde varit ett godkänt betyg, tycker jag.

Avslutade med Nicki! Inte ett rätt... Hon fattade nada och letade saker istället. Hon letade runt M.A med brydde sig inte alls om henne. Till slut så fick vi lite reaktion och vad blev det då? Jo, en skallmarkör... Det blir nog inte så många fler möjligheter för denna dam.

Vi avslutade med att sedvanlig fika utan godis men med melon. Nästa helg försöker vi igen. Kom att tänka på den gamla dängan med nationalteatern, någon som kommer ihåg den. Acrylamid var en annan sak vi nu kommer ihåg. Tack till Peter!

Sedan blev det en del skratt, varför då? Jo, vi fick se en lustig dans. Vet ej riktigt vad den heter men det är något med trassel eller var det snärjd?

Lätt att le när man lyckas, Var snäll mot hundarna - ibland gör dom en stolta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att det gick bra på söket för er, vi var nog lite sugna men det var ju en bit ifrån (24 mil). SM:et var också ganska trevligt mä god mat och någon liten dryck.

Anonym sa...

Livet är en fest, nästan varje dag... Försök dansa själv med kopplet två varv runt dig själv och ett runt hunden. Tur att AM fanns till hands för att reda ut situationen.