söndag 18 januari 2009

Vi gjorde det igen!

Under gårdagens rastningstur ville Tessan lite för mycket till något som var allt för långt bort från henne och någonstans tar ju även det längsta koppel slut. Var händer då? Jo om man är det allra minsta oförberedd, åker man med en liten bit. Den lilla biten räckte för att ånyo trampa fel varvid foten återigen stukades. Nu pratar vi faktiskt minusgrader på skalan som går från 1 till 10. Det var nära att handduken kastades in idag men är man "stor pojk" så är man.

Fan, vi blev inte först idag heller. Det har varit lite gnäll om tider så tanken var att komma först fram till samlingsplatsen. Det sket sig redan när vi skulle till bilen när Nicki skulle till, både en och två gånger. Ett långt grässtrå var också med och strulade till det en aning. Det var med i del ett och, i del två. På tal om sket sig, kan jag konstatera att det är bra att vara nära toaletter till och från. Tack gode gud för att vi nu var nära.

Hur som helst så blev det delvis en gammal repris på ruta. Tessan var med och vallade av, hm - får nog köra utan någon gång också. Dagens plan var att ha henne i rätt balans för ett bra sök. Därför blev det en del dressyr och lek och annat innan det var vår tur. Hann till ock med att rekognisera för en framtida ruta. Tre figgar utlagda med sedvanlig förfaringssätt, hm - nog dags att lära in rullen snart? Två på vänster och en på höger var önskemålet. Lätt på höger och en del emot på vänster. Då inträffar det stora hjärnsläppet. Jodå, Tessan lyckas ladda på så in i bänken att när hon skulle till blev det nada. Detta löste hon själv efter cirka 15 sekunder men ändå. Fina skick för övrigt, fly från ena till andra sidan. Tomslag funkar jättebra. Det enda mankemanget var att hon fastnade i tttttttttttttttttttttttttttugg på en boll en stund och lite smaskens när orken började tryta. När vi kom till slutet misstänkte jag att vi missat en figge men det var 15 meter kvar av rutan och det var det som behövdes. Betyg 8,5.

I övrigt var det ju det där med ny figge och även om det fanns att tillgå så såg man så tydligt att det nog inte funkat som avsett. Hm - vi borde ha några nya figgar att tillgå ibland?

Dagens betyg var 8, 8,5, 10 efter en stunds betänketid, 8, 9,5 och 9. Jag kan ha fel på något men som synes, goda prestationer. Vi provade lite nya varianter vilka var en hit. Och det är bra att hitta nya infallsvinklar både om det går bra som om det går jättebra eller om det går otroligt bra. Risken finns ju att man tycker att man kör fast och tappar lusten. Tror nog att vi kan finns på nya varianter som trädsök eller något annat käckt upptåg...

Det blev väldigt många skratt då jag inte hörde namnet på platsen där vi tränat en annat gång. Genom att byta ut början på ett ord pratade vi tydligen om något helt annat, hur det kan bli!

Nu väntar vi på den utlovade snön (SMHI varnar för 10 cm i värmland under natten). Kanhända att det kan bli skidor någon dag. Har ett projektarbete att sjösätta under veckan som jag tänkte börja smyga med redan nu.

Ha det allra bäst!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där!

Har precis återupptäckt din blogg. Intressant läsning, det får bli ett bokmärke!

Höres

/TA

Anonym sa...

Välkommen (halv)Anonym!
Om du önskar finns fortfarande möjligheten att få ett mail när något här uppdateras. Bara att säga till...

Anonym sa...

Tänk så rätt du har (denna gång) att det sket sig, det är inte det lättaste att komma först i detta glada gäng.
Nästa helg är det vika som gäller.

Anonym sa...

Till!

/TA

Anonym sa...

E-postadresser har för vissa en förmåga att bli föråldrade och gå ur tiden. Vilken av dina e-postadresser känns mest aktuell att använda? Svar via sms lämpligtvis...