måndag 23 november 2009

Sol och ösregn!

Vilken lördag, molnen var borta och solen tittade fram. Visserligen var det dåligt tryck i den men i alla fall. Och vad gör man då? Jo, går och sätter sig och ägnar större delen av dagen till föreningsarbete - inomhus... Man måste vara lite rubbad?

Hur som haver fick jag lite hjälp med Tessan och tragglandet med hennes sätt att hantera hur man gör när man ska gå for eller linförighet. Enligt sanningsförsäkran (nu kom det ett sånt där nytt spännande ord igen!) så skötte hon sig efter en stunds "skruvande" rätt bra.

Sedan blev det sök, faktiskt. När solen började smyga sig nedåt så passade vi på att köra sök. 70 - 80 meter djupa slag i ganska snäll terräng stod på programmet. Sprintern ville först inte ut och söka så långt men efter att han tänkt till... fick han det att funka. Han är faktiskt rätt snabb i skogen den lille krabaten.

Tessan fick samma uppgift och skötte den med bravur. En liten godbit hos figgen och sedan hem till husse (som för dagen var utan visselpipa) för ett nappatag med snutte-tuben. Kanonpass som avslutades med lite vanligt spring i skogen alle zu sammen. Passa på att plocka lite trattisar.

Igår var vi och kikade på en hundgrabb som hade en liten taskig inställning mot sin omgivning. Vi lyssnade när andra pratade förstånd med honom såpass att han valde att lämna ifrån sig frukosten. Hoppas nu att husse och matte kan förvalta det de behöver göra.

Sedan vart det käk, tack för det, å som vanligt skulle det fikas därefter. Detta medförde att för det första hann att börja ösregna och för det andra att det börjat mörkna. Fast mat och fika är viktigt, det också.

Dagen uppgift för lillfisen blev att söka på djupet i 200 meter. Tyvärr var inte figgen införstådd i vad djup var hela tiden därför blev det några skick som bara blev 20 meter...

Även idag funkade allt kanon förutom att hon var så het att hon inte inväntade startkommando vid ett tillfälle. Idag var pipan med vilket gjorde att hon. om möjligt, var ännu snabbare in.

Lillgrabben fick söka i mörker men som figge var det lätt att följa honom med skynket som hoppade upp och ned. Bra jobb även här.

Därefter var det dags för den obligatoriska spring-i-skogen-alla-tillsammans igen. Skoj sätt att avsluta träningen. Power-walken ställde vi in och det fick bli lite film istället medan alla blöta persedlar, så sakteliga, började torka upp.

Nu är det dags för sjukgymnast.

Ha det!

1 kommentar:

Gissa vem sa...

Stavfelen ingår...