tisdag 3 november 2009

Hormonkossa?


Nä, det regnade! Därför blev det inget spring igår. Fast det var inte därför utan att kroppen kändes inte riktigt som den ska och en rygg som är lite kass. Ryggskott kan det inte vara eftersom man inte kan få det efter 40. Det beror kanske på något annat? Kanske har svininfluensan, fel det heter numer nya influensan, satt knorr på ryggraden, fan vet?

På tal om influensan. Sist jag var på resande fot, å det är länge sedan, hade trubaduren redan fått influensan. Attans lång inkubationstid eftersom det tog 3 månader innan symptomen, ryggen alltså, började uppträda. Vi är nog alla redan smittade och att då ta en spruta är bara helt fel. På tal om spruta så har jag sett en sådan. Den var cirka 15 cm lång, rymde kanske en 3-4 riktigt stadiga julsnapsar och nålen var minst 35 cm och med en 45 gradig vinkel cirka 10 cm från spetsen. Nålens öppning var nästan lika stor som en blyertspenna. Nu har det nästan blivit dokumentär inifrån av detta men, inget har dött av lite vederhäftig information. Däremot så dör folk av rökning hela dagarna och i Kina så tar nästan 900 människor livet av sig varje dag...

Kossa stog det i rubriken. Kossa är vad amöban är. Hon ligger och snuttar på än det ena än det andra. Är det inte ett täcke så är det en kudde eller något liknande. Detta tillsammans med mjölktramp är vad som händer nu. Och som inte det räckte, förekommer att hon ska gå och pipa till och från mest hela tiden. Har konsulterat den samlade egna kunskapen och vad som går att finna i litteraturen. Finns inte ett skit någonstans. Det går bra att komma med källhänvisning och så för jag har insett att nu får det vara slut med lösa tankar, här krävs att man får en sanning. En sanning ska grundas på det som är bevisat. Oops, tänk så tyst det ska bli i hela landet som allt skulle baseras på detta... Inget mer tyckande utan bara rena sanningar!

Vid en sökning på mjölktramp finner man en massa tankar om att det är för att valpen tagits från sin mamma i tidig ålder men inte en enda hänvisning till någon studie om detta. Rök utan eld? Nja, jag vet inte det? Det kan säkerligen ligga en del i detta men det kan även vara omvänt, dvs att tiken inte vill ha med valpen att göra? Nu kommer min sanning...

Mjölktramp, pip, gnäll och annat är också en form av inställsamhet eller med andra ord - underkastelse och back to basic. Att många hundar (läs alla däggdjur inklusive människan) söker trygghet i barndomens trygghetsvärld är belagt i litteraturen. Vi ser detta många gånger när hundar sätts i olika provsituationer där de inte riktigt fixar att ta hand om situationen. Vad gör dom istället? Jo en kan börja putsa pälsen, en annan gäspar osv.

Men vad i hela världen gör att amöban håller på med detta. Inte fasen har det krisat till sig till den milda grad att hon skulle behöva göra så? Gissar fortfarande på att hon är en hormonkossa med en jävligt dålig självbild och varierar då sitt beteende mellan att antigen bli hur kladdig som helst mot de som hon accepterar eller skrämma folk och fä som är okända. Vi ligger väl lågt ett tag till och hoppas att hon träder in i den vuxna hundens värld - snart.

Orkidéerna trivs som fisken i vattnet. Är dom inte redan i blom så är de på gång med nya fina och starka stänger. Ett par stycken är det inte dags för än, om jag minns rätt. Dom är lite udda och har små vita oansenliga blommor. Kommer inte ihåg om det var någon av släktena Oncidium eller Osmoglossum. Men det finns ju även några varianter av Dendrobium som det skulle kunna vara. Får nog ta mig en tur till Blomsterlandet till helgen. Stor orkidéutställning och representanter från Karlstads orkidéklubb. Har redan varit och smygkollat och det finns verkligen mycket fint att ta den av redan nu. Blir nog en eller ett par nya. Troligen inte några fler Phalaenopsis (brudorkidé) även om dom också är otroligt vackra och lättskötta. Visste du förresten att de är en av de vanligaste arterna på jorden (nästan 800 släkten och omkring 30 000 arter) och att alla som växter i Sverige (23 släkten fördelade på 44 arter) är fridlysta?

Och här kommer lite osammanhängande pladder:
Nu ska det rastas hundar. Det ösregnar just nu - skoj. Tur att man har bilen kvar, vissa får använda tvåhjuligt har jag just läst. Kan inte vara roligt om man ska flytta sig någon längre sträcka i detta väder. Strax kommer jag att se resultatet av värmedynan på den influensadrabbade ryggen i drygt 2 timmar. Hoppas att det fungerat. Sen ska det lämnas synpunkter på myndighets uppmaning. Å fattas det sedan några konstiga beslut utifrån detta, tänker jag ansöka om ad judiciendum i habeas. Snart är jag en hejare på latin också...

Quod scripsi scripsi!

Pax vobiscum!

4 kommentarer:

en som vet sa...

Har läst om "flunsan" och dess symtom, ryggont ingick inte.

Lite bättre nu sa...

Kan man få knorr på snorren (http://media.photobucket.com/image/svininfluensa/veramaggot/Diverse/SwineFlu.jpg) kan man säkert få knorr på ryggraden också.

TA sa...

Fina bilder!

På tal om SPRUTAN. Jag hörde att den - utöver det du beskriver - dessutom är försedd med hullingar och att hälften av patienterna får amputera den kroppsdel i vilken sprutan tagits. Bara att välja var man vill ha den...

Vem är nu rätt vaccinerad? sa...

Nu står det dessutom klart att man har kompletterat vaccinet med en s.k. aktiv RFID [ARFID]. Tack vare ny teknik är det nu möjligt att använda människokroppen som strömkälla. Detta möjliggör att man kan följa alla (vaccinerade) individer för att se vart dom rör sig, vilka affärer som besöks, vilka dom umgås med och även vem som gör vad med vem... Vill bara tillägga att detta är fullt möjligt idag till en överkomlig kostnad. Visst är världen underbar.

Du vet väl om att livet, är en sexuellt överförbar sjukdom som alltid leder till döden?