tisdag 21 april 2009

MH!


Hallå där!
Allt väl eller är det en massa pollen som ställer till det? Hujedamigen vilken årstid detta är!

Nu har vi genomfört MH utan allt för mycket med knepigheter. Visserligen gillande Tessan inte testledaren men det gick relativt bra. Fast att ställa upp och leka med en främmande människa ville hon inte speciellt mycket. Bättre är då att leka med husse. Sprang och hämtade haren även om hon var, hör och häpna, lite försiktig första gången. Därefter var det dags att visa upp sig i konsten, hur man på 3 minuter anlägger en golfbunker. Konstiga figgar på långt håll borde påminna om sök men nej då, sök var det inte även om hon gått över till skallmarkering. Dumpe är en overall som dras upp och den ville Tessan mota bort. Snabbt framme så var allt klart. Att den sedan hängde kvar var inget som Tessan såg. Skrammel är jätteroligt att jaga efter uppe det på plåten där den dras fram var sättet detta löstes på. Även i detta fall var allt klart och borta. Då var det sedan dags för spöken. Här var det väldigt lojt agerande. Först lite skall och pang ut i sträckt koppel. Sedan titta hon på annat en stund för att avslutningsvis tydligt gå fram mot spökena och säga att det fick vara nog nu. Var en liten fördröjning innan hon gjorde ett mycket snabbt konstaterande att det var folk och inte fä i dräkterna. Sedan dags att leka igen vilket såg ut på samma sätt som den första, alltså inget större engagemang. Att det hela avslutades med skott märkte inte Tessan.

Så då var det gjort och våra pengar hamnade i Hammarö BK kassa. Som tur var hade vi starkt stöd från lillhusse och matte samt mycket goda vänner som deltog i publiken. Tror att dom hjälptes åt med min 4-åring. Tror aldrig han varit så stillsam, någonsin. Dagens utflykt avslutades på den lokala snabbmatskedjan som bjuder på kaffe/te efter maten och som på namnet anger sig vara enorma.

Sedan blev det ny dag och 4 år blev 5. Hm, undrar om han blev lite bortskämd? Ny cykel, massor av kläder, lego, spel, pengar, MP3-spelare, cyklop, pistol och en massa annat som fick honom att gå i spinn. Men, gladast blev han nog, när han fick hjälp med att sätta upp studsmattan. Detta firade han med att slå volter - huva...

Hundarna har fått sitt också. Det finns många olika sätt att springa på. Ett är att springa som man vore jagad av kronofogden. I 15 graders värme medför detta att man som hund (absolut inte husse) får en väldigt lång tunga och flåsar som - ja jag vet inte vad. De har lite svårt att ställa om sig så här på vårkanten. De tog det väldigt lugnt resten av kvällen.

Tessan började föresten att löpa i går morse. Mellan löp 1 och 2 var det 5 månader, mellan 2 och 3 blev det 5,5 månader. Tycker att det är väldigt tätt då jag är van Nicki's mer angenäma 8-9 månader. Kan ha varit därför att jag upplevde henne lite loj under gårdagens MH?

Idag är det slö- och slappardag men om typ en 3 timmar blir det en långpromenad. Då gäller det att ha vantarna på sig. + 5 grader och en sur vind är rätt TÖLIGT men det är kanske det man kallar ljum vårbris?

I morgon blir det lite action på Skutberget vid pass 1800. Kanske, kanske kommer vi ut och tävlar någon gång och vi kommer inte, som en kollega gjorde, att fastna i reglerna för deltagande vad det gäller MH i alla fall. Kunde hänt vem som helst!

Hoppsan hejsan, nu ska jag deklarera så då lär det goda humöret få sig en rejäl törn. Men det går över och allt som inte dödar - härdar. Och det viktigaste, det gäller att gilla läget och att anpassa sig eller försöka påverka på ett demokratiskt sätt.

Morr!

1 kommentar:

Björnis sa...

Visst är dom fina, kanske för att det är vårblommor... heja våren. Att döma av bilden (tårtan) så är det hög tid för en "fullpoängare".
Kanske vi syns i möra!