måndag 23 mars 2009

Parksök!


Nu blir vi allt mer avancerade. Med tanke på att det stundom är en och annan som "försvinner" i parkerna, beslutade vi oss för att, om så kräver, stå klara att ta oss an uppgiften. Vet inte om Skruvstaparken är signifikant för svenska parkers utseende men det var vad vi hade att träna i. Lite smalt men en del spännande och roliga gömmor fanns det.

Under tiden man följde hundarnas framfart fick jag till min förfäran se att man hängt ut huvudnyckeln. Måste vara så att dansbandmusik driver folk, och fä också för den delen, till dumdristiga beteenden. Tänka sig hur detta fenomen tillåts. Blev nästan påprackad en CD, av och med något kusligt dubbelnamn typ Bength Christerz, av en förtvivlad kioskexpedit när jag var in i ett annat ärende. Hon var helt tröstlöst och bad på sina bara knän att jag skulle ta med CD'n. Fy vad kusligt!

Åter till söken. Vi hade ett spöke i det vita, en orolig figge under en container, en annan under själva danseriet, en i pilkastningen och en hamnade i pissrännan. Den där i pilkastningen blev dold så att säga om nu inte hunden hoppade in vilket bara Tessan gjorde i samband med påviset. Men hon hade måhända lite att visa upp eftersom hon, efter ett perfekt slag, diskvalificerade sig igen. Jä..a hundskrälle. Men men, får väl skylla mig själv eftersom hon redan förra veckan visade vad som händer om hon får stå och titta på. Denna gång stod bilen för nära. Efter en massa lek och så, från hennes sida, skötte hon sig jättebra. Fina tomslag och perfekt "fly" eller flow eller vad det nu kallas. Hon visar så tydligt när figgen hamnar i hennes näsa, då lägger hon öronen bakåt. Kan det vara lukten kanske?

Sammanfattningvis för Tessan en bra sök och det gäller nu att ta med sig de lärdomar man sett. Ja just det, det var också ett utbrytningsförsök från Tessan. Men jag kan meddela att det krävs lite mer kraftiga doningar (läs bultsax) för att ta sig ur parken. Bra skick på stängslet alltså. Oops, vilken rolig mening det blev då, läs igen om du inte märkte det.

För övriga ekipage gick det överlag bra även om någon tyckte att rullen passade bättre i munnen än hängandes fram på bringan.

Avslutning blev det med eld, häst och tårta. Tänk vad man får uppleva mycket på sök? Ett litet tips så här i slutet av rapporten är att, ges det möjlighet att få 10:A tårta - ät, det är jättegott kan både jag och lillhusse gå i god för.

Vänta med att byt däck, det är inte färdigt än!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är ju skitbra att ha utbildade "parksökshundar". Det har faktiskt hänt att vi glömt någon sovande gäst som sedan mött oss vid grinden nästkommande förmiddag när det var dags att städa... Nu är det bara att skicka in en hund och få området avsökt innan vi låser för natten:-)