tisdag 9 december 2008

Glest

med rapportering för tillfället och om man inte skriver fortlöpande - är det lätt att det inte blir något alls. Vi tar det kronologiskt, som vanligt.

Fredag
Blev dragen idag igen. Utökade sträckan till dryga milen men det är nog möjligt att lätt kunna få ut 15 km utan att behöva åka på samma ställe flera gånger. Tur att det finns golfbanor. Trodde aldrig man skulle anse att dom kan vara bra att ha... Nicki jobbade på bra i det mycket tröga föret med blötsnö och vind. Tessan låg på halvdistans och sprang mest med utan att jobba speciellt bra. Vi får hoppas att hon börjar ta fram det som hon har i sig. Hon har vid några tillfällen visat bra anlag och blir det bara lite snabbare före - kan hon säkert stå på. Det är alltid svårt att få nybörjarna att gå sakta...

Lördag
Sökdag idag. En roligt och lite utmanande ruta en liten bit från halkbanan. Det sista är också synonymt med hur det gick i söket. Tessan passade på att käka upp en massa älgbajs som någon, spritt ut över hela rutan. Dessutom lekte hon skallmarkör - inte roligt. Kan ha berott på att figgen fick vänta länge och måste byta ställning men jag är osäker på det. Det var en annan jycke som också strulade på vänstra sidan på ungefär samma sätt... I övrigt så var hela, i alla fall merparten av gänget, så blöta och frusna att ingen ville snacka utvärdering. Känns lite som om vi gått i stå igen. Tror det blivit för mycket helhet igen och borttappade detaljer. Fast, jag kanske bara pratar för min egen del. Några skötte sig ganska bra också - hundarna alltså.

Kan nämna att Tessan faktiskt vittjade en ryggsäck också men att jag hann stoppa henne innan skadan var skedd.

Och om du inte redan förstått det, så hade vi lika gärna kunnat stanna hemma. Fy fasen vad det gick dåligt med söket idag. Nu blir hon snart av med kulorna eller om hon kanske skulle behöva få kulor. Någon som vet på råd? Kakhund är ett alternativ som ligger nära till hands eller vi kanske ska erbjuda våra tjänster till företagare på Bergvik. Hon finner garanterat varenda matbit som finns i medhavda väskor eller liknande. Vad skriver vi då på visitkortet?

Söndag
Kan upplysa om att spillningen jag pratade om här ovan kommer ut förr eller senare. Det blev i storleksordningen koruka och antalet var 5. Långpromenad idag och lite miljöträning för den lilla banditen. Helt ok det är mest andra hundar som kan ställa till det då vi möter dom. Änglalika Nicki är en dröm att ha med sig även om Tessan lyckas lura in henne i kalabaliken i hundmöten någon gång då och då. Har du följt våra äventyr sedan i somras så kanske du kommer ihåg en tid då Nicki stod för agerandet. Av det finns det inget kvar.

Måndag
En dag i bilen för hundarna. Husse till doktorn i "gnällbältetscentrum" som inte ingav så värst mycket hopp. Det blir sjukgymnastik ett tag till och så ska vi prova en "second opinion". Fast det blir inte förrän till nästa år. Huh vad less jag är på denna skit. Någon som har en utbytesaxel till rätt pris? Har letat på Blocket men tyvärr inga träffar. Roligare var att äldsta och yngsta var med till Lek och buslandet. Det blev några glada timmar i klätterställningar, på studsmattor, i mån-bilar, i hoppborg, bakom kanoner, på en vulkan och en del grejer till. Synd att man inte är så smidig att man kan ta rygg på lillhusse...

Tisdag
Det är ju idag det. Lugna gatan idag också. Blev ett hundsläpp på dagen så träningen stod de själva för. En långpromenad på kvällen blev det också. För övrigt så är nu vardagsrummet i stort sett klart med soffor och ett soffbord som jag lite turligt hittade på Solareturen. Kan vara väl värt att ta en tur dit för både det ena och andra. Har dessutom övningskört med mellanhusse. Det fixade han galant. Har själv lyckats förtränga mina egna första försök att hantera bil. Hoppas att ingen som vet hur det var, påminner mig...

Höll på att glömma att vi haft pepparkaksbak idag. Det är vi väldigt duktiga på. Dessutom fick vi träna på "ut ur köket" med Tessan. Inte en gång, inte två gånger utan mest hela tiden... Uppmuntrad av resultatet med baket och road av hur andra hanterar degen - ska jag själv, någon dag, prova att göra lussekatter. Undrar om hundarna ska jaga dom också såsom dom båda gärna gör med de andra varianten.

Imorgon
Är siktet inställt på en löprunda med hundarna nu när snön är borta. Onsdag är också skridskodag med lillhusse.

Så, dags för en avrundning utan krusiduller eller så utan bara ett slätt, Ha det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lussebullar, dom kan man gärna provsmaka!!!!!!!! Tur att den vita varan snart är borta så ni kan ta er en löprunda.