tisdag 17 februari 2009

Tessan är duktig!

Vafalls, har hon gått och blivit religös på gamla dar eller har husse slagit i huvudet eller vad är det som händer?

Nej då, inget av det har hänt. Vi var bara ute och provade banan uppe vid Karlstad golfklubb. Spåret är, för klassisk åkning, på en skala till 5, ligger det mellan 3 och 4. Inte så duktiga spårläggare så resultatet är helt i sin ordning. Om du vill ut och testa så ta inte de dyraste skidorna men å andra sidan funkar det om du verkligen ser dig för.

Men nu var det inte spårens kondition vi skulle skriva om utan att lilla fröken T faktiskt, idag, i detta väder, med dessa förutsättningar osv osv - ett jättebra arbete. Visst var det lite valser i linor och lite snurr och så men nu börjar det sitta. Visserligen bara 9 km men hon lyckades få Nicki att krokna. Kollade GPS:en efteråt och då vi körde, några stopp var det ju, låg hastigheten oftast mellan 20 och 25 km/h... Därför skulle det vara väldigt intressant att se hur hon hanterar en riktig tävling? Och det finns det ju bara ca 10 mil bort om en dryg vecka. Krockar i och för sig med sök, men det är ju inte så viktigt?

Anmälan och start i motionsklass samt att ordna med licensen fixar man lätt denna vecka. Att det bara blir att stå och "fjutta" bakom är inte heller något att hymla med. Men, det skulle vara riktigt intressant att se hur det skulle fungera.

Eftersom jag bara kunde stå i spåren idag passade jag på att springa lite själv efteråt. Gick lite långsammare än med hund kan jag säga. Men det blev ett bra pass det med.

Ha det allra bäst!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det funkar att dra med det lilla yrvädret. Men tävling är alltid tävling, med de allra konstigasste intryck av andra ilskna draghundar, stressade hundförare mm. Konstig nog så verkar det ibland som lugnare hundarna får en lagom stress av tävling och de som går bra på träning kanske blir lite väl yra på tävlingsdagen. Men hursomhelst så är det väl samvaron och utvecklingen som är rolig. En tävlingsdag ger så mycket mer än ett par kilometer på en bana och allt sammanlagt brukar väl bidra till en bra hund och följeslagare. Lycka till//Ove

Anonym sa...

Om jag inte minns fel, så var det i Karlstad som folk var ute och gick i skidspåren, fy som en del kan bära sig åt.............