onsdag 11 februari 2009

Besvärlig, besvärligare, Tessan!

Är hon i en jobbig period eller är hon i en jobbig period? Visste jag inte bättre skulle jag tro att hon går på anabola steroider och alkohol. Inte så bra med dessa blandmissbruk. Och vad får man om man blandar de nyss nämnda ingredienserna? Jo, en tonåring som vet och kan allt, ska fightas med hela världens samt är otroligt mycket pain in the ass. Hugaligen...

Senaste sökträningen gick åt pipsvängen men det var bara en viskning mot hur hon är idag. För varje dag blir hon dubbelt så jobbig. Till råga på allt så fäller hon också och hur roligt är det att dammsuga, att dammsuga, att dammsuga? Fast det sista styr hon väl inte över än, i alla fall men det är väl bara en tidsfråga det också.

Hennes attityd gentemot allt och alla är dessutom smittsam. Det finns andra som betraktar hennes agerande och tar efter. Hur bra är det då? Denna förmåga, att se och ta efter, är en av flera förmågor som medfört att släktet canis finns överallt och då menar jag överallt.

Vad har hänt då sen sist? En sökträning som inte alls blev bra. Orkar inte ens skriva om den. Vi har varit ute och sprungit några gånger och det är snart det enda som fungerar till mer än 50% även om det ska bitas och dras i linor och skoja till det med alla 2- eller 4-benta vi stöter på. Alla bilar ska jagas och skulle det komma något som låter lite extra, är det nästan läge att springa runt ett träd några varv för att få stopp på henne. Har dessutom åkt skidor. Åkt och åkt, blivit dragen förstås. Har nu bytt till nästa sjukgymnast och hoppas fortfarande på att det ska gå att fixa till axeln. Ja just det, åka skidor och bli dragen. Åkte innan senaste snön och då blev det på isen. Jag hade sådan tur att det kom ett tåg varje varv då vi var på rätt sida så att säga. Den viljan vill jag ha i spåret vad det lider.

Provade att åka utan hund en dag. Det gick, nästan inte alls. Men det kommer jag aldrig att erkänna...

Sitter nu och tar igen mig efter dagens 3-spann i löparskorna. Sprintern tog slut i skogsbrynet, 1,5 km, Tessan hängde i linorna minst halva sträckan och Nicki - hon gjorde som vanligt det hon skulle. Nu ligger dom helt utslagna efter 16 km och tar igen sig. En liten parantes var att jag mötte några skidåkare i skogen och en hel del folk som var ute och gick, både med och utan hund. Skidåkarna stannar, hälsar och pratar, frågar om hundarna osv, övriga bara går. Konklusion, vill du prata med trevliga och vänliga människor, börja åk skidor. Och ska man åka skidor måste man gilla vintern. Och på vintern faller snö. Och när det faller snö är det minusgrader. Sommar, det är bara för veklingar och ynkryggar - sådana som är ute och går, och är sura, och är tvära, och hälsar inte...

Snart ska vi iväg och sjunga och gratta mellanhusse. Stor pôjk nu...

Därefter blir det årsmöte. Blir kvar i klubben en tid till även om det för någon vecka sedan fördes diskussioner från annat håll. Tyvärr, kom det inga konkreta (kontrakts)förslag så de förhandlingarna rann ut i sanden eller var det i vasken kanske? Kanske man skulle prova med ett aktivt värvningsförsök åt andra hållet - det kan ju funka? Alla vet ju att det är bäst i ... Behöver inte ens skriva det!

Iväg nu och köp skidor så ni också blir trevliga människor!

När ni sedan kommer hem och har blivit trevliga, kommer ni att klappa hundarna, bara sådär!

Over and out!

*****
SPRÅKPOLISEN HAR BETT MIG ATT SYNKRONISERA TANKAR OCH FINGRAR ANNARS, vet jag inte vad som händer? Man kanske får en strut på kolan och stå i, skamgrepp är namnet på en film. Se den eller hälsa dom därhemma vilket är en strof ur...
*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tessan, Tessan, försök nu att sansa dig lite så att inte husse åldras i förtid:-)

Själv föredrar jag förresten att åka spark - hur är sådana människor då? Lite udda kanske....

Anonym sa...

Sparkåkare tillhör definitivt samma kategori som skidåkare... alltså trevliga och vänliga!

Anonym sa...

Själv gillar jag att ta en "dryck" en varm sommarkväll tillsamman med goda vänner, ynklig? ja kanske det, men gott ä dä.

Anonym sa...

Hm, kan man inte göra det en kall vinternatt också?

Allt som inte dödar - härdar. Håll ut, det är bara en fråga om attityd...

Dessutom är det ju så, till och med i grammatiken, att det alltid finns undantag...