söndag 13 december 2009

Snart

är vintern här om man ska tro meteorologerna. Kallare luft har tagit ned från nordligare platser och måhända kan det också bli lite vitt så att man kan få ta fram skidorna?

Annars har det varit lite dåligt med träning för husse ett tag. Någon skit i halsen som medför låg aktivitet avseende flås. Därför var nog Tessan väldigt glad över att få åka på sök igår.

Rena rama border-söket blev det. Ut-in, ut-in om och om igen. Har väl aldrig sett sådan speed på henne. Brydde sig inte ens att välja synretningen på andra sidan. Snuttetub och en liten korvabit är tydligen melodin. Ja det fanns inte något att klaga på. Om jag förstod rätt var även de andra kamraterna nöjda med sina hundars prestationer.

Efter avslutad träning för hundarna var det även träning för hussar och mattor. Stark som svag saft stod uppdukat. Tillbehör i form av russin, pepparkakor, ost, lussekatter, sockerkaka och lite till hade husse i huset plockat fram. Så det var bara att luta sig tillbaka och njuta... tack tack!

Sen blev det söndag och närmaste golfbana skulle inspekteras. Först blev det uppletande i uppförsbacke. Funkade ganska bra för Tessan även om hon var in och störde sin buskompis. Bus var det han roade sig med med sin matte. Fast jag tror att han lärde sig mer på den lösning vi bjöd honom på än på länge.

Sedan tänkte vi oss att köra rapport och det blev en fin sträcka på golfbanan. Sprintern fixade detta superduper. Tessan hade hjärnblödning så det stod härliga till. Hon trodde nog att det var dags för ett uppletande till eftersom lillhusse slängde stenar och pinnar på den dygnsgamla isen. Så istället för att springa efter kompisen till matte så var hon mer intresserad av att försöka komma ut på isen.

Båda gick därefter kanonsnabbt tillbaka till mig, nu på c-stationen. Tillbaka till a-stationen gick sprintern men Tessan ansåg att bunkrar är det man ska sig till på kommandot marsch. Med lite hjälp, tillbaka till b-stationen, så gick hon till slut.

Tror att hundarna hade en bra utflykt med lite snuttetub och ännu mera korv.

Till söndagen provar vi sök igen för det verkar ju funka bäst för tillfället. Då blir det en kuperad sökruta. Så får vi se hur vi kan få hundarna att lösa detta? Själva tränar vi, Tessan, på att hoppa upp på murar, grindstolpar, kundvagnar och en massa annat tokigt. Någon gång ska man väl ha nytta av det?

Sköt om er!

2 kommentarer:

"Upponer" sa...

Va härligt, att det går bra att träna i en "uppförsbacke".Kanske värre om det går dåligt i en "utförsbacke".

Maria sa...

Tack själv hörru, vi syns te hälja!