tisdag 8 december 2009

Kulorna i grenen!


Åter efter en liten sydlig utflykt. Passade på att studera den lokala IPO-planen. Det samlade uttrycket är att det är samma där som här. Dock får jag tillägga att det var vad man kunde se igenom bussfönstret, viss reservation finns alltså. Däremot fanns jag ingen brukshundklubb men hundar fanns i en massa olika roller. En roll var att sitta och se hjälplös ut tillsammans med sin tiggande husse. En tråkig roll och beklämmande för mänskligheten i sig...

Annars har det varit dåligt med både hund och tänk omkring dessa förutom det som nämnts ovan. En massa skratt, go mat, puben som stängde och öppnade på nytt, å puben som öppna ganska tidigt. Varmt vin provades också. Det roligaste i detta var den lokala förmågans obefintliga försök att förklara att man tog Euro 1,50 i pant för en kantstött ful mugg som vinet serverades i. Trodde hon på allvar att vi tänkte ta dessa saker med oss?

Niederegger fick också besök och det var varmt kan jag lova. Socker och mandel i en speciell blandning som kostade mer eller mindre skjortan. Samma produkter kostade på stormarknaden, Citty, bara hälften så mycket. Fast då ingick förstås inte enorm trängsel och nämnda värme. Slutade med att man gick klädd i bara skjortan när man väl kom ut från affären.

Vi strosade runt och någon köpte ring, någon blev överfallen av en mänsklig hund och en av tiggarna blev lite "rikare". Klockan drog iväg och det blev dags för käk på ett hak som gjorde mig mycket tveksam inför matupplevelsen. Troligen hade man rökt i kyffet i flera hundra år men maten och ölen var väldigt bra och billigt. Buken helt fylld för cirka 120 spänn.

Efter käket blev det full fart, i regnet som nu börjat, tillbaka till den medeltida marknaden. Ett magiskt svärd inhandlades av en riktig häxa som pratade både tyska och viss svenska. Men det är klart, ska man vara en riktig häxa så behöver man säkert kunna uttrycka sig på flera olika språk. Undrar om hon slängde en förkylningsförbannelse över en eller om det bara är den vanliga baconsnuvan? Å jag som trodde att hon förklarade att hon ibland är på Gotland...

Sedan var det full fart i rusningstrafik tillbaka till Kiel och Citty. Det blev full fart där också eftersom full fart i rusningstrafiken fungerade sanslöst dåligt. Dagen avslutades med bakad potatis och skagenröra istället för julbord. Kan lova att det smakade minst lika gott. En snabb sväng till nattklubben där alternativa former för uppbjudande av det motsatta könet användes. Kanske en modern tysk steroid-variant?

Men nu är alla hemma igen och allt börjar bli som det brukar vara. Visserligen dras jag med en del krämpor som lite feber och ont i halsen. Lite slö också må jag tillstå. Söndagen gick i föreningsarbetets tecken, det finns sååååå mycket att prata om. Men idag har hundarna fått race:at. Avslutade med uppletande som fungerade väldigt bra. Sista gången placerades föremålet i en mindre sjö på 50 meters djup (fundera på den du!). Funkade perfekt...

Det magiska svärdet har nu utdelats till avsedd riddare, till dennes stora förtjusning. Redan nu har den haft stor inverkan på förmågan att knyta rosetter. Kanske sitter dom i morgon? Tänk vad magi är underligt?

Stavfel finns som vanligt, bland annat i rubriken.

Auf winerznitsel!

1 kommentar:

Lollo sa...

ü, tack för hjälpen. Krya på dig.