tisdag 11 augusti 2009

Vi lever!

Även om det blir lite lite med skrivande till och från. Lite klent med hundträning är det även om vi ruskade om oss i förra veckan med lite lydnadsträning.

Augusti är en höstmånad, eller? Är det höst så ska man springa med hund, så är det! Det har vi gjort men när det är typ 24 grader så lägger Tessan av efter en 4-5 km. Visserligen så har hon gjort det hon ska med bravur men orken (i huvudet) måste vi bättra på. Nicki är helt underbar, hon går runt och hostar men när selen är på så => då jobbar hon oavsett hur varmt det är. Hostan är något lite bättre kan jag tycka. Hon får Bisolvon (något liknande Bromhexin) morgon, middag och kväll. Efter gårdagens lilla springtur (lite drygt 10 km) fick de små liven plaska runt i Vänerns ganska ljumma vatten. Vi gjorde detsamma och det var rätt gott. Fördelen med att plaska runt efter att ha sprungit är att det motverkar träningsvärk och onda kroppsdelar.

Idag är det regn men efter denna sommar så är det knappt att man reagerar. Och tur är väl det när den riktiga regnperioden börjar. Kolla bara hur de har det i sydostasien... Visste du förresten om att det är ett El Niño år? Det är alltså det omvända mot La Niña. Det förstnämnda höjer jordens medeltemperatur under 12 till 17 månader vilket för oss innebär mer moln och just det, regn. Den andra varianten, som följer direkt på den förstnämnda sänker istället jordens medeltemperatur vilket för oss innebär betydligt bättre och varmare sommarväder och riktiga vintrar. Fast, ingen regel utan undantag, detta är bara storskaliga fenomen men detta år har det stämt rätt bra. El Niño återkommer med 4 till 7 års intervaller. Nog om detta!

Har dessutom varit hundledig och då passat på att kontrollera havstemperaturen på Sveriges framsida. Kan intyga att den var helt ok. Kanske till och med några grader bättre än i Vänerns vatten igår.

Vad det blir i hundväg denna vecka har jag inget styrsel om, än. Dags att ta sig i kragen om man ska bli uppflyttad någon gång eller är det bara drag som egentligen är intressant? Måste nog ta en funderare på detta? Tycker att jag saknar den rätta viljan till och från...

Klappa de små liven!

2 kommentarer:

Martin Timell sa...

Hej där!
Så mycket bloggande blir det liksom inte när man har ledigt, konstigt faktiskt. Det borde vara då, om någonsin, som man har tid?! Eller. Har i vilket fall en CD här som väntar på att bli betittad. Försöker komma ihåg att skicka den med L i morgon.

Man bävar... sa...

Bäste Martin(a) Timell!
CD - ojsan och tack! Undrar om detta kommer att innebära att man måste dra sig undan all offentlighet framöver?

Glömde ge kredit för makeover'n. Var svaret otydligt? Kanske tur det, för om det varit fel hade jag för första gången i mitt liv blivit portad...